Собственикът на "Зара", "Бершка"- най-богатия човек в Европа, дарява 320 млн. евро за борба с рака на гърдата

Собственикът на "Зара", "Бершка"- най-богатия човек в Европа, дарява 320 млн. евро за борба с рака на гърдатаБлаготворителната фондация на най-богатия мъж в Европа – Амансио Ортега ще похарчи 320 млн. евро за най-новите технологии за борба с рака на гърдата. Апаратурата ще бъде раздадена на държавните болници в цяла Испания, съобщава агенция "Ройтерс".
Ортега притежава 60% от акциите на текстилната компания Inditex, чиято собственост са марките Zara, Massimo Duttin, Bershka, Oysho и много други.
Едноименната фондация на Ортега вече е купувала машини за диагностика и радиотерапия за болници в Галисия и Андалусия.
Сегашното ѝ дарение ще се разпростре в цялата страна. То е значително по-голямо от всички досега – според последните достъпни данни разходите на фондацията за 2015 г. са възлизали общо на 24 млн. евро.
Засега проектите ѝ са предимно в Испания. В тях се включват и стипендии за обучение в чужбина и строеж на детски учебни заведения в родната провинция на Ортега – Галисия.
През 2017 г. той бе обявен от списание "Форбс" за четвъртия най-богат мъж в света. Личното му състояние възлиза на над 70 млрд. долара. "Бизнес инсайдър" го обяви през 2016 г. за втория най-богат мъж в света и първия в Европа и отбеляза, че въпреки огромното си имущество Ортега живее скромно и обядва заедно със служителите си в кафетерията на компанията.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД