Неимунизираните деца - на роми и майки интелектуалки

Неимунизираните деца - на роми и майки интелектуалкиЛабораторно са доказани 7 случая, а вероятни са 10. За съжаление, има деца, които не са имунизирани. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести във връзка с доказаните случаи на морбили в ромската махала на Пловдив. Майките, които не са имунизирали децата си, трябва да го го направят с тривалентната ваксина. Няма голяма опасност случаите в Столипиново да станат многобройни, стана ясно от думите на проф. Кантадржиев в ефира на БНТ. Мерките в момента са адекватни.
По думите му две са групите са неимунизирани деца - това са децата от ромски произход и децата на майките интелектуалки, на които някой им каза да не слагат ваксина на детето си, отбеляза още Кантарджиев. Европейски проблем е, че децата не се ваксинират. В Европейския съюз има неимунизирано население.
В момента грип няма, има единични случаи. Намаляват и другите респираторни вирусни инфекции. Най-честите оплаквания, които се наблюдават, са суха кашлица, хрема и болки в гърлото. Тези вирусни инфекции не дават тежките поражения на грипа, коментира още проф. Кантарджиев.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД