Събраните досега пръстови отпечатъци ще бъдат защитени

Събраните досега пръстови отпечатъци ще бъдат защитениОт Здравната каса увериха, че събраните досега данни от пръстовите отпечатъци за постъпване в болница ще бъдат защитени от злоупотреби. Съдът вече отмени окончателно събирането на такива отпечатъци. Директорите на болници ще трябва да съберат на съхранение купените устройства за идентификация.
"Близо 4 милиона лева похарчиха болниците, за да въведат пръстовия идентификатор. Още с въвеждането им и до момента пациентите се приемат по двата начина - с лична карта и с новите устройства, така че затруднения с отпадането им няма да има", посочи доктор Методи Янков, управител на болница "Сердика".
В минутата, в която Здравната каса спре софтуера, ние няма да изпитаме никакви трудности, напротив ще изпитаме облекчение, защото е една излишна дейност и се оказа, съдът я довърши, допълни той. От своя страна пациентите са доволни с отпадането на пръстовата идентификация. Подуправителят на НЗОК доктор Димитър Петров съобщи, че най-вероятно ще се вземе решение, данните от пръстовата идентификация да бъдат унищожени.
Ние ще направим всичко възможно първоначално да запазим максимално сигурността на тези данни, което ще стане практически със запечатването им през спиране на достъп до интернет, заяви той, цитиран от БНР.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД