В "Александровска" ще правят безплатни ехографски прегледи на щитовидна жлеза

В "Александровска" ще правят безплатни ехографски прегледи на щитовидна жлезаБезплатни ехографски прегледи на щитовидната жлеза и безплатно измерване на гликиран хемоглобин в София. Кампанията е на Центърът за превенция на захарен диабет в УМБАЛ "Александровска" и Сдружение ВИОМ.
Прегледите и изследванията ще се проведат в периода април - май в центъра, който е към Клиниката по ендокринология и болести на обмяната. Той се намира на 1 етаж, в дясното крило на сградата срещу арката на болницата. Желаещите трябва да си запишат предварително час на тел.: 0879 878 051 (между 8 и 12 часа).
Препоръчително е за захарен диабет да се консултират хора, които не са правили измерване на гликиран хемоглобин досега и имат някой от следните рискови фактори: наднормено тегло или затлъстяване, близък роднина с диабет (родител, брат, сестра), повишено кръвно налягане или друго сърдечносъдово заболяване, възраст над 45 години.
За заболявания на щитовидната жлеза е желателно да се консултират граждани, които не са правили ехографски преглед на щитовидната жлеза досега и имат някои от следните оплаквания: промяна в теглото без видима причина; изпитвате умора, слабост, понижена работоспособност; чувстват се потиснати или депресирани; страдат от нарушения на съня; чувстват се напрегнати, изпитват тревожност и безпокойство; имат ускорен или забавен пулс.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД