Ахмед Моллов не бил отстъпвал реда си за трансплантация

Ахмед Моллов не бил отстъпвал реда си за трансплантацияАхмед Моллов, който трогна цяла България със своята история за това как отстъпил реда си за трансплантация на бъбрек, се оказа измамник. От 2011 г. до сега мъжът не е получавал ред за интервенцията, нито има осъществена такава на 14-годишен младеж, както твърди той. Това показва информация на Изпълнителната агенция по трансплантациите (ИАТ).
Преди дни разказът за благородното дело на мъжа обиколи националните телевизии и електронни сайтове. Днес обаче стана ясно, че той не е достоверен.
Оказва се, че мъжът, който може да получи бъбрека на жена му Кери, е измислил историята, за да събере пари за своята трансплантация в Турция.
От ИАТ посочват, че в техния регистър не фигурират данни за трансплантацията на 14-годишното момче. Според закона, всички деца, които са под 18-годишна възраст, имат предимство за такава операция.
До момента Моллови са събрали близо 80 000 лв. за трансплантацията в Турция. Все още не е ясно дали семейството ще отговаря пред закона. Няма и техен коментар по повод опровержението на ИАТ.
Министърът на здравеопазването д-р Илко Семерджиев се е запознал със случая на Ахмед Моллов.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД