Очакват се промени в Правилника и информационната система на Фонда за лечение на деца

Очакват се промени в Правилника и информационната система на Фонда за лечение на децаТрябва да бъдат направени промени във всеки един процес на Фонда за лечение на деца в чужбина- от приемането на заявлението до вземането на решението. Това заяви новият му директор д-р Тинка Троева в интервю за БНТ.
Заварих доста неща, които трябва да бъдат променени и в административната процедура, и в правилника и в комуникацията - както помежду ни, така и с родителите, така и с партньорите, така и с Обществения съвет, каза тя и изтъкна, че за една седмица не е успяла да се ориентира във всички аспекти от работата на Фонда.
Във Фонда няма длъжност, която да изпълнява административно-стопанските дейности. Необходими са двама експерти, с които процесът да бъде оптимизиран от началото до края, обясни тя.
Очаква се да има промени не само в правилника, но и във информационната система на Фонда за лечение на деца, стана ясно от думите на д-р Троева. „Започваме от най-елементарното нещо - на тази страница, трябва в тази рубрика за родителите те на първо място да виждат какви документи са необходими и каква е процедурата. А не да е необходимо да четат правилници, наредби, закони и прочие и прочие. Това ще улесни страшно много процедурата, те винаги могат там и да се консултират с нас“, уточни тя.
Най-голямата пречка наистина е в структурирането на цялата процедура от самото начало на подаване на заявленията до крайното решение. Необходимо е много добро структуриране, необходима е експедитивност, необходимо е във всички случаи оптимизиране и аз се боря за това от първия ден, категорична бе д-р Троева.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД