Д-р Тинка Троева пое Фонда за лечение на деца

Д-р Тинка Троева пое Фонда за лечение на децаД-р Тинка Троева поема Фонда за лечение на деца в чужбина. Тя заменя на поста досегашния директор проф. Владимир Пилософ, който подаде оставка на 24 февруари. Заповедта за назначаването й е подписана днес от здравния министър д-р Илко Семерджиев.
Проф. Пилософ трябваше да управлява Фонда до днес, 6 март. Миналата седмица той обяви пред Bulgaria ON AIR, че е имал уговорка с д-р Петър Москов да бъде директор временно, докато нещата се стабилизират. „Там има две неща, които са несъвместими. Не може една структура, която се казва Обществен съвет, да бъде компетентно обвързана с директора на Фонда и респективно с реалната дейност на Фонда, която е в крайна сметка решаване на чисто медицински въпроси“, посочи той.
Д-р Тинка Троева има богат опит в областта на педиатрията, промоцията и превенцията на здравето, социалната сигурност, координацията на социалната сигурност в ЕС и здравния мениджмънт, съобщиха от Министерство на здравеопазването.
Завършила е медицина в Медицинска академия – София през 1979 година, специализира „Детски болести“. Има магистратури по „Международни икономически отношения” от УНСС и „Обществено здраве“ от Университета Билефелд, Германия.
През 1986 г. придобива и специалност по „Социална медицина“, а през 1989 г. - по „Медицинска информатика“ и „Здравен мениджмънт“ в Медицинска академия - София.
До 1996 година д-р Тинка Троева провежда редица специализации по промоция и превенция на здравето в Люнебург, ФРГ и Кралския колеж в Кеймбридж, Великобритания, по социална педиатрия в Германия и Австрия, както и по управление на здравното осигуряване във Германия, Холандия и Чехия.
Била е съветник в Комисията по здравеопазване в 37-то u главен съветник в 38-то Народно събрание. Осем години е ръководител на Службата по трудовите и социалните въпроси на МТСП, последователно с дипломатически ранг “съветник“ и „пълномощен министър“ при посолствата на Република България в Германия и Австрия, и още две години в посолствата ни в Австрия и Швейцария.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД