25 млн.лв. са дълговете на "Пирогов"

25 млн.лв. са дълговете на "Пирогов"УМБАЛСМ „Пирогов“ има близо 25 млн. лева дългове. От тях 15 млн. са просрочие. Това съобщи проф. Николай Габровски в студиото на „България сутрин“. Новият зам.- директор на болницата коментира актуалното й състояние пред Bulgaria ON AIR.
В момента тече одит в „Пирогов“, след който ръководството ще може да даде по-конкретни данни за задълженията. Първите цифри, които излизат безспорно са обезспокоителни, обясни проф. Габровски.
Няма да крия, че има и едно текучество на кадрите, което през последните години ни е лишило от водещи специалисти.
Има една амортизация на базата, която е повече от разбираема, тъй като за един уикенд минават 2 000 души през лечебното заведение, сами разбирате какво е натоварването не само на хората, но и на материалната база. А тя не е била реновирана от доста време, коментира още той. И изтъкна, че не липсват и проблеми с апаратурата в някои звена на болницата.
Всички ние сме служители на „Пирогов“ и много пъти се е случвало да не одобряваме действията на нашите надстоящи, зависи от това къде работим, било то директори или администрация . . . Истината е, че никой и никога не е възнамерявал да затваря отделението по детска травматология, а напротив- дава се фронт и приоритет на ремонта на това отделение“. Така зам.- директорът на болницата коментира протестите срещу ремонта на едно от отделенията и желанието на д-р Кацаров да напусне своя пост. Той бе категоричен, че шефът на детската травматология не е подал оставка. Според него, конфликтът в „Пирогов“се дължи на „остра емоционална реакция, която не е съвсем преценена.Това рефлектира върху лекарите, но не и върху обслужването на пациентите.
Проф. Габровски обясни, че за него новият пост е едно предизвикателство, но не скри, че доста се чудел дали да се нагърби с него. Безспорно е, че е и тежко състоянието на болницата, безспорно е, че моментът е свързан с доста напрежение от всяко естество. Тоест това не е наистина мечтаното развитие, мечтаното издигане, но честно казано, тази година правя 20 години в „Пирогов“ като лекар, а всъщност като санитар съм започнал даже по-рано. За мен развитието, особено през последните години, не беше свързано с максималния потенциал, който болницата има и при мен по-скоро щеше да стои дилемата дали да продължавам да бъда част от този екип или да приема някаква подобна промяна, посочи той.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД