Дефицитът на НЗОК за 2017 г. ще е 52 млн.лв.

Дефицитът на НЗОК за 2017 г. ще е 52 млн.лв.Дефицитът на НЗОК за 2017 г. ще бъде 52 млн.лв. Сумата е натрупана след отложени плащания от изминалата година. Това съобщи пред БНТ управителят на Касата д-р Глинка Комитов.
Ако не слагаме в сметките две други, необходими за плащане към лечебните заведения, дейности, които са за 2015 и 2016 г. Това е дейността, която те са извършили над стойностите, за които са сключили индивидуални договори със съответните РЗОК. За 2015 г. тя е в рамките на 52 млн. лева, а за 2016 г. – 19,5 млн. лв., обясни той.
Управителят на НЗОК отчете, че въвеждането на пръстовия идентификатор в лечебните заведения няма никакъв ефект. За да се прецени наистина ползата му, трябва да минат поне 6 месеца.
Комитов коментира и идеята за въвеждане на персонален аналитичен финансов документ, с който да бъдат изписвани пациентите. Чрез касовия бон НЗОК ще може да получава по-подробна информация за цените на дейностите в здравеопазването. Ще можем да направим една елементарна сметка, която от въвеждането на този здравноосигурителен модел все още не е направена, каза той.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД