Не всички линейки в София разполагат с навигация

Не всички линейки в София разполагат с навигацияНе всяка линейка разполага с навигация. Това обясни директорът на Спешна помощ в София д-р Георги Гелев по повод хаоса в системата, който показа разследване на Нова тв.
Както линейките, така и всички прилежащи активи към линейките се закупуват от Министерството на здравеопазването. Те ни се предоставят за стопанисване и управление, ние сме длъжни да работим с тях. Каквото ни е предоставено, с това да изпълняваме спешната помощ, поясни д-р Гелев.
Във всяка една линейки има GPS, с който се следи къде се намира колата от страна на ръководителя на смяната и диспечерите, стана ясно от разговора. Те се визуализират на една видео стена, подобна на картата на София и всяка линейка, която е на работа, се вижда точно на коя улица е и в кой квартал, добави той.
Ежедневието на екипите на Спешна помощ е коренно различно от това, което е показано в кадрите. Не се налага на всеки шофьор да разлиства картата, за да отиде на адрес, твърди д-р Гелев. Когато се каже конкретен квартал с адрес и на шофьора не му е ясно къде отива, да, той тръгва към съответния квартал и докторът или съответната медицинска сестра, говоря когато няма навигация, тя/лекаря отваря картата и казва от къде да се мине. Тоест това е един екип и те винаги си помагат един на друг, поясни шефът на Спешна помощ в столицата.
Това е нашата работа- не знаеш къде отиваш, не знаеш с кого ще се срещнеш, не знаеш как ще те посрещнат, не знаеш какъв ще бъде изхода и какво ще завариш, ще се справиш или не. Това е един постоянен стрес на работещия в спешната помощ, обясни още той.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД