Само едно лекарство за високо кръвно ще е безплатно

Само едно лекарство за високо кръвно ще е безплатноБезплатната терапия за високо кръвно на 200 000 българи, която здравните власти обещаха, ще се отнася само до едно лекарство.
Ако някой иска точно определен медикамент с различна опаковка, той е свободен да си го доплаща, свободен е също така да си го поръча и със златна опаковка. Това обясни здравният министър в оставка Петър Москов.
От БЛС от своя страна сигнализираха, че утвърдените "изключващи" критерии променят изцяло идеята за безплатни лекарства за хипертония.
Сред които стенокардия, ритъмни и проводни нарушения и сърдечна недостатъчност. При наличието на дори един код за тези заболявания в рецептурната книжка означава, че пациентът няма право да получава медикаментите си за лечение на високото кръвно налягане. При това положение пациентът не може получи безплатното лекарство, защото не отговаря на критериите. В същото време той не може да вземе лекарствата си и по досегашния начин, защото от списъка е премахната диагнозата есенциална хипертония.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД