В Плевен извадиха 12-килограмов тумор от корема на жена

В Плевен извадиха 12-килограмов тумор от корема на женаЛекарите от МБАЛ "Света Марина" в Плевен извадиха 12-килограмов тумор от корема на 58-годишна жена.
Изключително сложната и продължителна хирургична интервенция е извършена вчера от екипа на проф. д-р Григор Горчев и проф. д-р Славчо Томов, съобщиха от лечебното заведение. Те са отстранили успешно огромната туморна формация от корема на пациентка от Ямбол.
Жената постъпила в болницата с оплаквания от болки и тежест в корема, гадене и повръщане, силно подуване на коремната област и рязко увеличаване на теглото - до 110 кг през последната година.
За консултация с гинеколог е насочена след профилактичен преглед при кардиолог, когото е посетила по друг повод.
Специалистът е установил огромен тумор в десния яйчник с диаметър 40 см.
Екипът на проф. Горчев и проф. Томов е предприел незабавна операция, която е била усложнена от наднорменото тегло на пациентката, три цезарови сечения и пъпна херния. Изваденият от корема й тумор е с тегло 12 кг.
Гинеколозите от "Света Марина" в Плевен посочиха, че туморите на яйчниците са едни от най-често срещаните заболявания в гинекологичната практика, а симптомите в повечето случаи са подвеждащи, затова е нужна профилактика по-често, независимо, че жената е извън фертилна възраст.
В конкретния случай пациентката не е посещавала гинеколог от три години.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД