Депресиите скачат рязко по време на празници

Депресиите скачат рязко по време на празнициС 47% се увеличават депресиите по време на празници. Това заяви д-р Диана Инджова в предаването "Денят ON AIR", позовавайки се на научни доказателства.
Представете си, коледните празници са особено важни. Задаваме си въпроса защо някои учени смятат, че имат тясна връзка с особеното разбиране за този нагон към смъртта или че сме много временно тук на тази земя, че всичко, което правим е временно и в този малък период не сме свършили всичко, коментира д-р Инджова и добави, че през тези период човек си задава въпроса колко време е минало и колко остава.
Хубавите подаръци, които носят позитивна емоция, не са скъпи, коментира още д-р Инджова. Ако човек има представа как да направи това, което е най-важното за близките си, той няма да е фокусиран върху материалния свят. Това, че България е бедна, не може да бъде оправдание, че имаме някакъв процент депресивни състояния, защото държави, които се водят далеч по-богати имат същия процент, заяви тя.
Груповите подкрепи, където хората могат да се събират заедно, са полезни, смята д-р Инджова. По думите й мечтите са страшно ефективен метод за положителна развръзка на нещата. Д-р Инджова препоръча още да се заобиколим и с положителни хора, които ни зареждат.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД