Пловдивска болница открива филиал в Германия

Пловдивска болница открива филиал в ГерманияПловдивската болница "Медлайн" разширява своята дейност и открива филиал в замъка Von Goldenburg. Той се намира в Германия, на 25 км от Магдебург и на 60 км от най-новото и най-голямо немско летище Берлин-Брандендург, което се довършва в момента. Имението е разположено в квартала на Стария пазар в Саксония Анхалт. Това е първата българска болница, която наши инвеститори разкриват там. Проектът стартира дейността си с отделения по пластична, бариатрична и хирургия при наднормено тегло, а също - по гастроентерология, ендокринология, коремна хирургия, кардиология, както и ОАИЛ (отделение за интензивно лечение бел. ред.).
В здравното заведение ще работят специалисти от верига болници "Медлайн-Централ Хоспитал", които са отлично подготвени, заяви здравният мениджър д-р Невен Енчев.
Идеята се оформила след разговори с тяхното здравното министерство, от които се разбрало, че от 3 години бариатричната хирургия набира скорост в Германия, след като наднорменото тегло е обявено за заболяване. Тяхната здравната каса заплаща лечението на всеки болен, което е от 7 до 10 хиляди евро, а допълнително поема и медицинските консумативи за разлика от България, където пациентите са принудени да си плащат сами, посочи той.  
Замъкът предлага отлични условия - разполага с 4000 кв. м разгъната застроена площ и с още 10 дка градина. Построен е през 1873-1874 г. от фамилията на индустриалци Ваганфар, която се занимава с преработка на метали, а от 1900 г. е собственост на семейство Фон Голденбург, което има сериозни позиции в ювелирното изкуство със злато и скъпоценни камъни. В непосредствена близост до съществуващия замък те построяват нов, който в момента е притежание на общината. Старият вече е собственост на д-р Невен Енчев, там ще бъде направена първата частна българска болница на територията на Германия. След 1945 г. замъкът вече е изпълнявал ролята на болница, където заради мекия и приятен климат е бил превърнат в санаториум за деца с белодробни заболявания на офицерите и войниците от Съветската армия. В момента текат ремонти в имението и се очаква лечебното заведение да отвори врати след 9 месеца, най-късно до година.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД