Готвят промени в наредбата за заболяванията, които застрашават живота на деца и ученици

Готвят промени в наредбата за заболяванията, които застрашават живота на деца и ученици Работна група от представители на Министерството на образованието и науката, на социалните партньори в областта на средното образование и на Министерството на здравеопазването ще подготви изменения и допълнения в Наредба №4 на МЗ. Това съобщават от пресцентъра на Министерство на образованието и науката (МОН). Целта е да се прецизират текстовете, свързани с установяване на заболяванията, които застрашават здравето и живота на децата и учениците.
До това решение са стигнали членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование след обсъждане с представители на МЗ, в отговор на недоволството сред учителското съсловие.
Същата Наредба №4 на Министерството на здравеопазването от 24 октомври 2016 г. беше обнародвана в Държавен вестник преди по-малко от 2 месеца. Тогава учителите реагираха остро на наложените им психотестове.
Новият проект трябва да бъде готов до края на декември, за да бъде приет от МОН, работодателите и синдикатите в системата на предучилищното и училищно образование.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД