На 5% от децата Фондът е отказал лечение в чужбина, твърди проф. Пилософ

На 5% от децата Фондът е отказал лечение в чужбина, твърди проф. ПилософНа 65 деца е отказано лечение в чужбина. Това са 5% от случаите, които са кандидатствали от 21 април до сега, съобщи директорът на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ пред БНР.
Причините за това са различни, уточни той. По думите му от 21 април, откакто той поема поста, след арестите в ръководството и оттеглянето на членове от Обществения съвет са били подготвени 16 заседания. На тях са били разгледани казусите на 1213 деца, което прави приблизително по 75 случая на заседание.
Осигурено е заминаването за чужбина за всички, които са имали нужда, и е подпомогнато лечението в страната за всички, за които това е поискано, обясни още директорът на фонда.
Той увери, че в момента всички нови заявления се придвижват в рамките на един месец, тъй като срокът по новия правилник се спазва и това е проверяемо. Всеки родител може да следи движението на заявлението на своето дете, но това са лични данни. Така проф. Пилософ коментира премахването на възможността на сайта на институцията да може да се следи движението на заявленията.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД