Променят критериите за биологично лечение

Променят критериите за биологично лечениеПроменят се критериите, по които ще се изписва биологично лечение. Това става ясно от решение на Надзорния съвет на НЗОК, съобщава сайтът zdrave.net. В него е посочено, че управителят на касата ще трябва да изготви цялостно преразглеждане на критериите за изписване на биологичната терапия и рамкирането им на втора терапевтична линия на база икономическа целесъобразност. Целта, става ясно от решението, е оптимизиране на разходите.
Одобрението на всички нови пациенти, показани за биологична терапия, когато предписаният от медицински специалист лекарствен продукт не е първи избор, съгласно критериите за разходна ефективност, се извършва от Надзорния съвет на НЗОК след представяне на ясна медицинска обосновка на показанията за изписване на продукт, който не е позициониран като първи избор, са решили надзорниците.
Става въпрос за одобряване на принципи и критерии, по които се изписва лечението. На терапията и начина, по който вървят протоколите на хората. Нищо повече, обясни промяната пред Zdrave.net. заместник-здравният министър и член на НС на НЗОК д-р Бойко Пенков.
Говорим за по-стриктен контрол. Принципите, по които се отпускат дадените лекарства, трябва да бъдат ясно разписани – критерии за включване и изключване на пациенти и други. Това се прави от националните консултанти и се одобрява от надзора, за да стане ежедневна практика в работата на администрацията, допълни Пенков.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД