НС прие на първо четене бюджета на НЗОК

НС прие на първо четене бюджета на НЗОКПарламентът прие на първо четене бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2017 г. Той получи 98 гласа „за“ от депутатите на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и БДЦ.
Очаквано, БСП, ДПС и АБВ гласуваха против промените – общо 51 гласа „против“, а народните представители от „Атака“ не взеха участие в гласуването.
В пленарната зала присъстваха здравният министър в оставка д-р Петър Москов, както и директорът на НЗОК д-р Глинка Комитов.
Обсъжданията на бюджета преминаха бурно, като и този път се стигна до размяна на остри реплики между народни представители от трибуната на парламента.
По думите на председателя на Комисията по здравеопазване в Народното събрание д-р Даниела Дариткова, бюджетът на НЗОК за следващата година гарантира финансова стабилност на здравноосигурителната система у нас и дава възможност за последващи реформи. Факт е увеличението на бюджета с 222 752 500 лева в разходната му част за здравноосигурителни плащания, спрямо бюджета за 2016 г. Законопроектът основно разчита на нуждата от платежоспособност и финансова стабилност на НЗОК, а задължение на всички парламентаристи е да развиват здравната система на България, изтъкна Дариткова.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД