В Румъния лекари протестират за заплати

В Румъния лекари протестират за заплатиЛекари от румънските болници днес започнват безсрочна обща стачка с искания за по-добро заплащане и по-добри условия на работа, съобщи bTV.
По данни на федерацията на здравните работници "Санитас", която организира протеста, в стачката участват над 82 хиляди лекари и здравни работници в цялата страна.
На работните си места остават една трета от персонала, за да продължат да оказват неотложна медицинска помощ, по думи на председателят на федерацията Мариус Сепи.
"Санитас" представлява интересите на около 100 хиляди здравни работници в Румъния. Те протестират срещу ниските си заплати и недобрите условия на работа. Преговорите с правителството до момента не са дали резултати.
Сепи уточнява, че ако исканията на протестиращите не бъдат приети на пленарно заседание на парламента утре, стачкуващите ще започнат протести пред законодателния орган. Днешната стачка е последният етап от различни акции на протеста на "Санитас", които се провеждат от септември пред министерствата на труда, на финансите и на здравеопазването.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД