ВАС гледа дело на фондация „Макове за Мери” срещу медицинския стандарт по АГ

ВАС гледа дело на фондация „Макове за Мери” срещу медицинския стандарт по АГПетчленен състав на Върховния админстративен съд гледа днес делото на фондация "Макове за Мери" срещу медицинския стандарт по акушерство и гинекология. Фондацията оспорва разписаните в стандарта критерии, по които се определя дали едно преждевременно родено дете е бебе или аборт, тъй като те бяха завишени преди година.
На първа инстанция съдът отсъди в полза на "Макове за Мери". Окончателното решение се очаква в трийсетдневен срок.
Същевременно, за трета поредна година, сдружение „Избор за живот“ организира Национална седмица в защита на живота. Председателят на Сдружението Ивайло Тинчев сподели за предаването „Хоризонт до обед“
Много добре знаете как стойността на живота в България, като цяло, е много ниска, знаете как за няколко лева биват убивани хора. Ние се опитваме да кажем това, че децата, които ние сме погубили в продължение на 60 години - 6 милиона деца са били абортирани в България, това е довело до много неприятни последствия за цялата страна, за живота на българите като цяло и за ценността на човешкия живот.
Тренчев заяви пред радио "Хоризонт", че от организацията не са могли да намерят оригиналния текст на рестриктивния закон в Полша, породил вълна от протести, но са видели манипулативни текстове, че с него ще се ограничат и медицински процедури, помагащи на бременните жени.
В Полша има може би около 10 милиона жени, които са във възраст, в която ги касае този проблем, но няколко десетки хиляди максимум са били тези, които изразиха мнение. Въпросът е спорен и аз мисля, че не е в компетенциите на другите държави да се месят във вътрешните работи на Полша, нито на Европейския съюз, тъй като ние знаем, че всяка страна има определени области в живота на населението си, които не би трябвало Европейският съюз да диктува.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД