БЛС предлага промени в реда за диспансеризация

БЛС предлага промени в реда за диспансеризацияБългарският лекарски съюз предлага промени в реда за диспансеризация. Това каза зам.-председателят на съсловната организация Галинка Павлова, която участва в конференция "Може ли здравният сектор да бъде следващият двигател на икономическия растеж". По думите на Павлова в момента представители на съюза и на Министерството на здравеопазването обсъждат промените.
Тя уточни, че съсловната организация предлага да се диспансеризират и пациенти с някои офталмологични, ендокринни и други заболявания
. Предстои създаване на работна група, която да изработи концепция за надграждане на здравноосигурителният модел, съобщи д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация, предаде Дарик. Той уточни, че ще се обмисля законов механизъм, чрез който да се гарантира на пациентите, че плащайки допълнително в здравноосигурителен фонд, лечебните заведения няма да изискват да се плаща и при постъпване за лечение. Необходимо е допълнително здравно осигуряване, както и да се повиши доверието в здравните фондове, допълни той.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД