ДСБ предлага сливане на две здравни заведения в Пловдив

ДСБ предлага сливане на две здравни заведения в ПловдивОбединение на структурите на МБАЛ "Свети Мина" и Комплексния онкологичен център (КОЦ) еединственото смислено, работещо и целесъобразно решение, което би оздравило застрашената от фалит бивша Първа градска болница в Пловдив, твърдят от ръководството на ДСБ.
Вследствие на некомпетентното управление на МБАЛ "Свети Мина" дълговете са достигнали до 2 916 843 лв., а впечатлението е, че общинското лечебно заведение умишлено се води към фалит.
Затова от ДСБ предлагат решение за спасяване на МБАЛ "Свети Мина", което е в интерес на пациентите, гилдията, не товари бюджета на общината - сливане с КОЦ-Пловдив. По този начин ще се реши проблемът със спешното обслужване на онкоболните, тъй като от КОЦ не предоставят тази услуга и това е сериозен проблем за пациентите. Сливането ще даде възможност на КОЦ да предостави специализирана кардиологична помощ и комплексност на медицинската услуга, а отделението по образна диагностика ще разполага с компютърен томограф (скенер), за който общината трябва да даде още 1 млн. лева от бюджета си. Проблемът с липсата на леглова база за палиативни грижи в КОЦ може да се реши чрез създаване на отделение за долекуване.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД