Родители чакат месец и половина отговор от Фонда за лечение на деца, заплашват със съд

Родители чакат месец и половина отговор от Фонда за лечение на деца, заплашват със съдРодители на дете с онкологично заболяване заплашват да съдят Фонда за лечение на деца, тъй като месец и половина нямат отговор на молбата си за финансиране на лечението в Германия, съобщи БНР.
Близките на 4-годишното момченце изпратиха писмо до здравния министър и медиите, в което молят за обществен натиск над администрацията.
От 22 август сме в Германия и очакваме Фондът да отпусне парите за лечението на Емо. След съвета на 31 август ни казаха да изчакаме писмено резултата до петък, но в петък нямаше никой да ни каже какво се случва. От вчера започват с едни недомлъвки. Лично на мен никой нищо не ми е казал какво предлагат. На сестра ми са казали, че трябва да се приберем в България, да започнем там лечението във Варна и като стигне до някакъв етап, ще изпишат детето, каза майката Бистра Кирчева.
Според Красимира Величкова, член на Обществения съвет на Фонда, случаят на два пъти е разглеждан от Съвета и двата пъти с положително решение. За първи път разглеждахме заявлението на Емил Каров на 17 август и Общественият съвет гласува той да замине за Хайделберг, където да се яви на преглед на 22 август, въпреки че медицинското становище, което съпътстваше документацията му, казваше, че лечението му може да започне в България, тоест химиотерапията да е тук. На 31 август, миналата седмица, имахме заседание на Обществения съвет, където гласувахме да бъде финансирано това лечение на стойност близо 185 хиляди евро с аргумента, че в България не може да бъде проведено необходимото комплексно лечение на детето, обясни тя.
От Министерството на здравеопазването се ангажираха да проверят случая и да отговорят.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД