Вие не сте болни, вие сте жадни

Д-р Здравка МариноваЗа едногодишен период тестване на пациенти с квантов анализатор направих изводи, които са много тревожни. Един от тях е, че около 90% от пациентите не пият вода, или пият малко, недостатъчно. А други, които достатъчно приемат необходимото количество, имат недостиг поради неусвояването й в храносмилателния тракт.
Пиенето на вода е навик, приемането на недостатъчното й количество води до много здравословни проблеми. Затова искам да споделя някои факти за водата и нейното значение за човешкия организъм. Без водата човешкият организъм загива - той няма резерви от нея.
Човешкият организъм е 70% вода, а мозъкът - 82%. При обезводняване с 1% се появява жажда; с 2% - безпокойство, намален апетит, намалена работоспособност; с 4% - главоболие, главозамайване, гадене, умора; с 6% - несвързаност и нарушение на говора; с 10% - нарушение на терморегулацията и загиване на клетките; с 11% - сериозни увреждания и нужда от медицинска помощ; с 20% - смърт. Недостигът на вода в организма - дехидратация, води до сгъстяване на кръвта, забавяне на кръвообръщението, недостиг на кислород и вода в клетките и натрупване в организма на крайните продукти от работата им - т.нар. свободни радикали. Това води до промяна на pH в течните компоненти на човешкия организъм (нормални стойности 7.43) и повишава киселинността. Води до нарушение функциите на всички клетки, органи и системи. Намалява се метаболизмът, производството на енергия, ферменти, ензими, хормони, имунитетът. Оплакванията са от умора, безсъние, главоболие, намален тонус и нежелание за работа. Вие не сте болни, вие сте жадни!
Някои данни за правилно оводняване на организма са: - количество на вода, необходимо за 24 часа за организма е 30 мл/кг тегло, а при остри болестни процеси - 2 пъти повече. Водата не се замества с употребата на чай, кафе, айран, бира и др. - тях клетката ги приема като храна. Те не утоляват жаждата, обратно - водят до хронично обезводняване. Качеството на водата, изворна или минерална, се редуват по месец. Във водата  да няма хлор, тежки метали, пестициди, бактерии, вируси и др. Чистата вода (трябва да е прясно налята до 2-3 дни и по възможност в стъклени бутилки) е структурирана, носи информация за здраве и дълголетие- жива вода.
Отдавна са известни изследванията на световноизвестния японски изследовател Масару Емото за структурата и паметта на водата зависят от оказаното върху нея въздействие - човешки мисли, емоция, музика. Друг важен момент е температурата - трябва да бъде със стайна. Студената вода изисква изразходване на много енергия, за да се изравни с температурата на организма. Добре е сутрин да се започне с 1-2 чаши топла вода на глътки за около 10-15 мин., за вътрешно изчистване на стомашно-чревния тракт, а за детоксикация - водата да е затоплена не повече от 40 градуса.
Не бива да се пие вода 30 мин. преди, по време и след храна - разреждат се стомашните сокове и солната киселина в стомаха.  По-голямото необходимо количество вода да се изпива до 19-20 ч., за да не се нарушава съня. Адаптацията за увеличаване на необходимото количество вода да не става отведнъж, а за 7 до 10 дни постепенно. След този период клетките сами започват да искат вода и необходимото количество се изпива неусетно.
Водата е живот, водата е памет, да я обичаме и консумираме правилно и в достатъчно количество.
За здравословното състояние на вашия организъм, отклонения от нормата, заболявания и лечение може да проверите - тестване с квантов анализатор!
Д-р Здравка МАРИНОВА
Медицински център "Здраве М", тел.: 042/25-50-92; 0898 750 375.

"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД