Започва строителството на клиниката на най-модерната кардиоклиника у нас

Започва строителството на клиниката на най-модерната кардиоклиника у насПрез септември трябва да започне изграждането на най-модерната не само за България, но и за Европа кардиоклиника във Варна. Здравното заведение ще е на площ от 12 000 кв.м.
В болницата ще има отделение по диагностика на сърдечносъдовите и белодробните заболявания, сектори за обща хирургия и за урология и ортопедия. Предвижда се и откриването на модерно отделение за спешна помощ. Проф. Чирков има уверение от НЗОК, че тя ще работи с болницата, както и писмо от здравноосигурителната каса на „Газпром“, в което се заявява, че след построяването на новата болница руските пациенти няма да бъдат пращани в Англия, Германия и Франция за лечение, а във Варна.
В Черноморската болница се предвижда да работят около 150 души персонал – лекари, медицински сестри, помощен екип.
Проф. Чирков вече е водил разговори с най-добрите специалисти, които той е обучавал и които днес са на ниво ръководители и главни лекари в Германия, Олденбург, в сърдечния център в Берлин, в Хайделберг, в Роял хоспитал в Англия, в бившата болница „Св. Екатерина“.
Кадрите, които ще работят в новата клиника, ще бъдат изпратени на двегодишно обучение в чужбина от септември тази година, когато ще стартира строителството на болницата. Въпреки че признава, че е рано да се коментира, проф. Чирков споделя, че планира в новата болница медицинските сестри да получават не по-малко от 2000 лв. заплата, а лекарите между 4000 и 6000 лв.
Капацитетът на болницата ще бъде за около 110 - 120 лежащо болни пациенти.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД