УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” закупи устройствата за пръстова идентификация

Д-р Живко ЖелязковПет устройства за пръстова идентификация на пациентите вече са закупени от старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”. Очаква се те да бъдат монтирани и да заработят най-късно в началото на другия месец. Това съобщи зам.-директорът по медицинските дейности на болницата д-р Живко Желязков.
Старозагорското лечебно заведение е сред 20-те в страната, в които пилотно трябва да бъде въведен пръстовият идентификатор. Преди тях с такъв заработиха 5 болници - три в София и по една в Русе и Бургас.
Получихме писмото от НЗОК на 15 юли. В него се указваше, че уредите трябва да заработят в двумесечен срок, което означава до 15 септември.
Вече ги закупихме, сега предстои да бъдат инсталирани от оторизираната за това фирма и да се свържат с националната мрежа. Два от уредите ще бъдат в голямата сграда на болницата. Един ще бъде поставен в Инфекциозна клиника, един - в Детска клиника, и още един - в АГ клиниката, обясни д-р Желязков.
След инсталирането на уредите старата система за регистрация на болни ще продължи да работи известно време, за да могат пациентите да бъдат обслужени своевременно, ако новата идентификация даде някаква грешка или създаде проблем.
От 1 ноември пръстовият идентификатор трябва да започне да се въвежда във всички болници у нас. Дотогава се надяваме, че в пилотните болници като нашата ще сме регистрирали и изчистили евентуалните проблеми, така че новата система да заработи навсякъде ефективно, каза още д-р Желязков.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД