До края на месеца ще са готови промените в закона за съсловните организации

До края на месеца ще са готови промените в закона за съсловните организацииДо края на този месец промените в Закона за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, изготвени от съсловията, които в момента са "под шапката" на БАПЗГ, би трябвало да е готов и да бъде представен за одобрение на Комисията по здравеопазване в парламента.
Това заяви Александър Александров, председател на Сдружението на медицинските фелдшери бакалаври по медицина в България (СМФБМБ).
Обединихме се пет организации, за да отправим едни и същи искания към политиците. Това сме Сдружението на фелдшерите, Съюзът на зъботехниците, Съюзът на помощник-фармацевтите, Алиансът на българските акушерки и Съюзът на кинезитерапевтите и рехабилитаторите, припомни Александров и информира: Миналия месец се събрахме в Народното събрание, там бяха и представителите на Комисията по здравеопазването – д-р Дариткова и д-р Павлов, представители на БАПЗГ, и бяхме единодушни, че Законът на съсловните организации на медицинските специалисти, към който ние сме асоциирани, трябва да бъде поправен, каза той.
Основната промяна в законопроекта е, че всяка професия трябва да има своята съсловна организация. На принципа на Закона за лекарите и зъболекарите, в който се уреждат законовите изисквания на две съсловни организации. В нашия случай просто съсловните организации ще бъдат повече на брой, поясни Александров.
Той допълни, че е направено всичко необходимо да се осигури нужната парламентарна подкрепа, за да бъде приет новия закон.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД