В МБАЛ Пещера нямало да връщат пациенти без пръстов отпечатък

В МБАЛ Пещера нямало да връщат пациенти без пръстов отпечатъкМногопрофилната болница в Пещера няма да връща пациенти, ако те не пожелаят да положат пръстов отпечатък за регистрация в лечебното заведение. Това каза началникът на болницата д-р Стоил Апостолов.
Надяваме се, че при отказ няма да има опасност да не се заплати медицинската дейност на лечебното заведение, заяви д-р Апостолов, макар от касата официално да декларираха обратното. Така пациентите ще осигуряват контрол върху лечебната дейност, която им се прилага, смята той.
Д-р Апостолов уточни още, че болницата разполага с допълнителен персонал и разчита да не се налага наемането на нови служители, които да поемат тази административна дейност.
Въвеждането на пръстовия отпечатък при постъпване и напускане на лечебно заведение цели да се осъществява контрол от страна на пациенти и да няма да се допуснат злоупотреби с личните им данни, увери още шефът на МБАЛ Пещера. Всеки български гражданин, като отиде в лечебно заведение, трябва да е сигурен, че ще получи това, което държавата му осигурява за конкретното заболяване, каза още той.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД