Плащането на 100% на лекарствата за есенциална хипертония ще стане от 1 април догодина

Плащането на 100% на лекарствата за есенциална хипертония ще стане от 1 април догодинаПлащането на 100% на лекарствата за първична есенциална хипертония да се отложи за 1 април 2017 г. Това е решил Надзорният съвет на здравната каса на последното си заседание.
До момента тези медикаменти се заплащаха частично от НЗОК, като бяха с различни нива на реимбурсация. С промени в Наредба 10 за условията и реда за заплащане на лекарствени продукти, от днес лекарствата за есенциална хипертония трябваше да започнат да се плащат на 100% от касата.
Бюджетът на НЗОК за тази година обаче не е разчетен за този разход, обясниха от осигурителната институция. В добавка, влизането в сила на новата разпоредба се възпрепятства и от проблем със софтуера на Комисията по цени и реимбурсиране, допълниха от касата.
Затова Надзорният съвет на здравната каса предлага на здравния министър да се направят изменения в Наредба 10, с които пълното заплащане на лекарствата за есенциална хипертония от НЗОК да влезе в сила с новия рамков договор – от 1 април 2017 г.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД