Деца от Ямбол направиха магазинче, събират пари за болни връстници

Деца от Ямбол направиха магазинче, събират пари за болни връстнициДеца от Ямбол са създали импровизирано магазинче, наречено „Сладурите“, в което събират пари за свои болни връстници. Децата са на възраст между 10 и 13 години, като половината от тях плетат гривнички, а останалите ги продават. „Идеята възникна като една игра, с която искахме да си имаме пари, но после решихме да го направим за една добра кауза – за деца, които имат проблеми, обяснява една от създателките на „Сладурите“ - Виктория.
И без това много деца от квартала знаят да плетат и решихме всички да направим магазинче – заедно, да се обединим, и така идваха всеки ден все нови деца, разказва Ана-Мария.
Децата приемат задачата си много сериозно и дори се редуват, за да има навън някой по цял ден. Хората спират, купуват си, гривни харесват си някакви, понякога даже дават повече пари отколкото трябва, разказват децата.
За два дни работим и вече имаме доста пари - към 56 или 57 лева, казва Даниел. Отчетността на парите се води точно, а когато ги съберат, децата разчитат на техните родители, за да ги предадат на дете, което се нуждае от тях, за да оздравее.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД