Все още много мъже отказват да се изследват за безплодие

Все още много мъже отказват да се изследват за безплодиеИзследване на над 400 мъже е показало, че само една четвърт от тях нямат репродуктивни проблеми. Това обявиха от Асоциацията „Семейно здраве - моето дете“. Според медиците все още много мъже отказват да се изследват, въпреки че в половината от случаите причините за безплодие в двойката са при мъжа.
Около 47% от изследваните 403 мъже, които са били на възраст между 19 и 70 години, имат леки отклонения в основните показатели на семенния анализ. Тези проблеми обикновено са лечими с медикаменти и те биха могли да станат родители.
При 21 на сто са установени тежки отклонения, при които единствения начин за създаване на собствено поколение е чрез метода инвитро.
Едва 2% са мъжете, които нямат възможност да създадат собствено дете.
От всички изследвали се по-малко от 15% са тези, които имат неуспешни опити за създаване на поколение, останалите са се прегледали профилактично. Според специалистите, данните от проведения скрининг за пореден път доказват, че е необходимо по-голямо внимание върху мъжкото репродуктивно здраве.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД