Заплатата на шефката на инспектората в МЗ била напълно законна

Заплатата на шефката на инспектората в МЗ била напълно законнаЗаплатата от близо 10 000 лева, която получила шефката на инспектората на здравното министерство Пенка Белева за месец март, е напълно законна, заявиха на брифинг от ведомството. Според нейните колеги Белева си заслужила парите, тъй като работила през съботите и неделите и дори навръх 3 март.
С допълнителните часове тя успяла да си заработи 6000 лева отгоре върху заплатата си от 3700 лв., разясни главният секретар на МЗ проф. Пламен Кенаров. Така се оказва, че Пенка Белева е заработила сумата от почти 10 000 лева заради извънредния си труд през съботите и неделите.
Тя и още двама служители от инспектората били натоварени с нелеката задача за месец да изготвят доклад за обществените поръчки в министерството.
Кенаров обясни, че заедно с нея от инспектората са работили още трима служители, като са проверявали всички обявени обществени поръчки за две години назад, за да представят доклад, поръчан от кабинета. По думите му обаче те не са взели колкото Белева-Тасева. Главният секретар заяви, че публикуваният преди дни фиш със заплатата й не отговаря на вида на фишовете в МЗ. Според него той е манипулиран.
Проф. Кенаров отчете, че в резултат на проверки от МЗ в болници, спешни и хемодиализни центрове е прекратено незаконно изразходване на 12 437 000 лв. Други над 12 млн. лв. обаче били изразходвани незаконосъобразно и за тях е сезирана прокуратурата.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД