Бивш здравен министър защити уволнения шеф на Фонда за лечение на деца

Бивш здравен министър защити уволнения шеф на Фонда за лечение на децаИсторията с ареста на шефа на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров прилича на публикацията във в. "Работническо дело" през 70-те години, че сме изнесли компютри за Япония, а всъщност японците са ни върнали компоти. Това заяви бившият служебен министър на здравеопазването Мирослав Ненков. 
"Когато излезе първата информация, че е извършена такава смела и героична акция от нашите въоръжени сили във ФЛДЧ, си изкарах акъла. Дори аз, познавайки в някаква степен работата на Фонда, г-н Александров и системата на работа, която той е изградил, си казах: „Какво са направили!“. Представете си какво са си казали хората, които са далече от тази сфера“, коментира Ненков. 
Не знам дали щетата оправдава целите на тази акция. То не е акция, а излагация, за всички институции, ангажирани в нея – каза бившият министър. Тръгна се с голям анонс, с пликове с пари, организирана престъпна група, а какво се оказа? Някакви глупости, срамотии. Щетата, която нанесоха на системата за здравеопазване, е неизмерима. 
Ненков даде пример с бенефиса на волейболиста Владо Николов, парите от който е трябвало да отидат във ФЛДЧ. Те пак отидоха за лечение на деца, но не в държавния фонд, посочи той. Владо Николов е човек просветен, пътувал, отворен, следящ. А хората, които не са такива отворени, пътуващи и следящи, те какъв сигнал получават? Че някакви изроди крадат от нашите болни дечица. 
Ненков каза, че не може да си обясни кой би имал полза от тази акция.
Именно той е министърът, върнал Александров начело на Фонда, след като беше отстранен от Таня Андреева. Прословутите апартаменти или самият Павел Александров много човъркат някого в това министерство, коментира Ненков. 
Според него по случая няма да бъде повдигнато обвинение, а след години България ще бъде осъдена от Съда по правата на човека в Страсбург. 
Помолен да коментира обявяването на медицината за неприоритетна специалност, Ненков каза, че в това има брилянтна логика. Някой такъв мозък е измислил акцията във ФЛДЧ. Той посочи, че дори в по-големите болници, които са с по-добри условия, перспективи и заплащане, има незаети места.
Някакъв гений се изпъчи по пресата и каза: Какви стипендии, ние ги обучаваме, а те отиват в чужбина. Те са виновни, че отиват в чужбина, защото са кофти хора ли, или защото тук нямат никакъв шанс, попита Ненков. 
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД