На 17 май измерват безплатно кръвно в 11 български градове

На 17 май измерват безплатно кръвно в 11 български градовеУтре, 17 май, в 11 български градове всеки желаещ ще може да се консултира по въпроси, свързани с високото кръвно налягане безплатно. Българската лига по хипертония поставя специални пунктове, в които медицински лица ще дават съвети, свързани с хипертонията и бъбречните заболявания по повод Световния ден за борба с това състояние. Високото кръвно налягане е рисков фактор за възникване на различни сърдечносъдови, мозъчносъдови, бъбречни и други състояния и усложнения. Мотото на тазгодишната кампания е „Нормалното кръвно налягане – здраве за бъбреците“. Тази година тя се провежда в партньорство с Българското нефрологично дружество, Българският червен кръст, Microlife България и Асоциацията на студентите медици в България.
В пунктовете ще се измерва телесното тегло, коремна обиколка и артериалното налягане, като за целта ще се използват портативни апарати, които дават възможност за откриване на предсърдно мъждене без необходимост от ЕКГ. Въпросният апарат е предназначен за за проследяване ефективността на лечение на пациенти с хипертония и/или с риск от предсърдно мъждене, който те могат да провеждат самостоятелно у дома.
Пунктовете ще бъдат разположени в София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Бургас, Плевен, Благоевград, Кърджали, Хасково и Добрич и консултират пациенти от 10 до 16 часа.
В световен мащаб инициативата се провежда от Международното дружество по хипертония и е подкрепена от Световният ден на бъбречните заболявания, Световната инициатива по проблемите, свързани с консумацията на сол и здравето и Международната диабетна федерация.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД