„Подкрепа” ще си сътрудничи със съсловните медицински организации

„Подкрепа” ще си сътрудничи със съсловните медицински организацииМедицинска федерация "Подкрепа" подписа споразумение за сътрудничество със съсловните организации на бакалавър фармацевтите, акушерките, медицинските фелдшери и физиотерапевтите в България, съобщиха от федерацията.
Споразумението поставя основа за ползотворно сътрудничество в много направления, отбелязват от там.
На срещата са обсъдени проблемите на тези професионални съсловия, както и липсата на нормативен акт, който да замести сега действащият остарял и нецелесъобразен закон за съсловната организация на специалистите по здравни грижи – факти, които представители на организациите изнесоха на пресконференция в понеделник.
Медицинска федерация "Подкрепа" изрази своята категорична подкрепа към изброените съсловия в здравеопазването в желанието им за самоуправление и окончателно оформяне на независими отделни съсловни организации за всяка професия. Беше подчертано, че именно това е единственият път към ефективна защита на професионалните права на всички работещи в здравеопазването, така както синдикатите правят всичко по силите си, за да защитават трудовите права на своите членове, информират още от „Подкрепа“.
Представителите на съсловните организации се срещнаха с президента на синдиката инж. Димитър Манолов и обсъдиха плановете на бъдещи съвместни инициативи.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД