Директорът на „Александровска” е привърженик на контрола от страна на пациента в края на лечението му

Директорът на „Александровска” е привърженик на контрола от страна на пациента в края на лечението муПациентът да получава чек лист в края на лечението си, в който да отбелязва всички процедури, през които е преминал, и за всяка от отбелязаните да доплаща по малко. Така директорът на УМБАЛ „Александровска“ доц. Костадин Ангелов вижда въвеждането на доплащане в здравната система.
Аз съм много голям привърженик на контрола от страна на пациента в края на неговото лечение. Ако пациентът си доплаща много малко, но регламентирано и той държи накрая един чек лист, в който пише какво му е извършено в болницата като диагностични, като терапевтични процедури и чеква, чеква и в един момент за всяко нещо, което му е направено, той доплаща по малко. Колкото повече отбележи, толкова повече ще доплати.
Ако това е факт, той никога няма да отбележи неща, които не са му направени. Този начин е най-ефективният контрол – саморегулацията в болницата, коментира той.
Запитан редно ли е частни болници да „обезкървяват“ държавните, като привличат техни кадри, доц. Ангелов отбеляза: „Това е конкуренцията, това е нещо, за което всички сме се борили, ако няма конкуренция, не се стига до нищо добро. Да, частните болници привличат лекари от държавните болници с по-добро заплащане и по-добри битови условия. Това е факт, коментира той и посочи, че тъкмо конкуренцията е начинът да ставаш все по-добър в това, което правиш.
Вторият опит на водещия да покаже колко „лоши“ са частните болници също претърпя провал. Той отбеляза, че частни болници източват касата и за доказателство включи репортаж. От него обаче стана ясно, че частната пловдивска болница, набедена за източване на НЗОК, не е получила средства за неизвършена операция, след като сама е сигнализирала касата за това. От осигурителната институция пък са потвърдили, че средства за въпросната операция не са превеждани на болницата. Източване обаче е потвърдено за друга болница – тази във Враца, която не е частна. Лекарят, водил се на работа и там, и в Шумен, заяви, че не е стъпвал във врачанската болница и не може да каже кой е източникът на отчетите към касата за работата му там.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД