БЧК нямало да купува „Токуда”

БЧК нямало да купува „Токуда”БЧК не участва със собствен финансов ресурс при закупуването на „Токуда Груп” и болница „Токуда”. Това каза председателят на организацията Христо Григоров във връзка с информацията, че БЧК ще купи „Токуда” за 100 млн. евро. Това е поредна сензационна новина, която изтече в новините, заяви Христо Григоров.
БЧК беше поканен от сериозни български партньори с добри финансови възможности в областта на здравеопазването да бъдем партньори при евентуалното закупуване на болница „Токуда” и целият „Токуда комплекс”, обясни Григоров, без обаче да поясни кои са българските партньори.
Въпросът беше да се започнат разговори с бъдещото участие на БЧК. Това може да се реши само с решение на Националния съвет. Ние дадохме нашето принципно съгласие да участваме в процеса на закупуване на тази банка и болница. Нещата са много напред в разговорите между една сериозна турска верига, която има много болници в Турция и в чужбина, каза още Григоров и допълни: Това е една сериозна структура, която има изключително качествено здравеопазване, с много високо ниво на обслужване. Би било хубаво за България да имаме един партньор в страната, който ще даде възможност и за подобряване на здравеопазването ни като цяло.
По думите му обаче, от друга страна закупуването на болницата от български партньори ще даде възможност и стимул да се направи опит да се постигне с български средства и с български специалисти това добро ниво, на което е световната медицина. Като се има предвид, че всеки един ден всеки един лекар напуска България, допълни Григоров.
Според него, ако „Токуда“ бъде закупена от българска структура, това би дало възможността да се запазят българските лекари и структурата и да се развие. БЧК няма финансов ресурс и не участва вътре с финансов ресурс. Това, което ще прави БЧК, е да участва евентуално с логистиката. Нашето желание беше и на тази база тръгнахме, ако нещата се развият добре, да се направи един модерен център, в който център да има възможността да се взима кръв и тази кръв да се предостави на болниците, което в момента е в една доста критична ситуация, обясни още председателят на БЧК Христо Григоров.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД