Отстраняването на лекари и лечебни заведения по Здравната карта ще стартира догодина

Отстраняването на лекари и лечебни заведения по Здравната карта ще стартира догодинаЛекари и лечебни заведения ще бъдат отсявани по Националната здравна карта за договори със здравната каса не от тази, а от следващата година. Това съобщи Иванка Кръстева, подуправител на НЗОК, пред журналисти.
Болниците се притесняваха, че няма да могат да работят, както досега, и ще трябва да закриват отделения, ако се намират в градове, в които има свръхпредлагане на медицински услуги, като София, Пловдив, Варна, Пазарджик и други.
По думите на Кръстева през тази година болниците ще могат да сключат договори на исторически принцип в зависимост от броя пациенти, които са ги избрали през миналата година, и няма да има лечебно заведение без договор. Желанието на пациентите да се лекуват в определена клиника ще бъде от значение и през следващата година при подбора на НЗОК с кого да сключи договор. Единствено проблем ще имат новите лечебни заведения, които ще трябва да работят една година без договор с НЗОК, ако в региона има повече от нужните болници, и едва след това да се състезават с останалите на база брой пациенти и качество на услугите.
„Здравна поща”
 

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД