Доброволци стартираха обновяването на площадката пред Детско отделение на Национална кардиологична болница

Доброволци стартираха обновяването на площадката пред Детско отделение на Национална кардиологична болницаДесетки доброволци с различни професии и от различни възрасти в дъждовния неделен ден поставиха началото на един проект на Асоциация „Детско сърце“ - обновяване на детската площадка и парковото пространство пред Детското отделение на Националната кардиологична болница. Лекари, свързали съдбата си с болницата, детски сърдечни хирурзи, архитекти и студенти от Лесотехническия университет, родители на деца, лекувани тук, отделиха от времето си за почивка и с любов и ентусиазъм подеха тази инициатива в рамките на Седмицата на гората.
Желанието ни е да преустроим този парк, който има над 50-годишна история, защото е бил създаден заедно с болницата за нейните пациенти. Днес обаче мястото е запустяло, особено запусната е частта пред Детското отделение, а тази гледка не е никак приятна нито за малките, които се лекуват в продължение на месеци, нито за родителите, които ги придружават, сподели арх. Юлия Райчева, член на УС на Асоциация „Детско сърце“.
След първоначалното почистване на терена ще бъде проектирана и изградена детска площадка, пространството ще бъде затревено и засадено с цветя, каза още тя. Идеята е малките да могат да играят спокойно в чиста и приятна среда, за да се чувстват като своите здрави връстници, а майките и близките им да имат чисто и спокойно място за отдих сред много зеленина, допълни Юлия Райчева. За реализиране на проекта ще се търси подкрепата на община „Илинден“ и на спонсори, информираха още от асоциацията.
Всяка година през Детското кардиологично отделение на НКБ преминават над 1000 деца с вродени сърдечни малформации, като престоят на някои от тях е много дълъг – седмици и дори месеци. Годишно детските сърдечни хирурзи в болницата оперират 350 деца, а повече от 250 малки пациенти от цялата страна биват приемани за високоспециализирани изследвания, сочи статистиката на лечебното заведение.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД