НЗОК разкрива изнесени бюра в болници заради пръстовия идентификатор

НЗОК разкрива изнесени бюра в болници заради пръстовия идентификаторОт следващия месец с пилотното въвеждане на идентификатора НЗОК ще разкрие изнесени бюра в големите болници. Там хората ще могат да се регистрират в системата, да дават сигнали и предложения, да се информират и да изказват притесненията си от гледна точка на взаимодействието със системата. Така работи една банка, така трябва да работи и една здравноосигурителна каса. Това е добре и за болниците, и за пациентите. Това каза здравният министър Петър Москов във връзка с предстоящото въвеждане на пръстовия идентификатор в болниците.
Това е пилотното стартиране и събиране на база данни за осигурените лица. Пациентът, който е отишъл в болницата за някаква дейност, трябва да отдели около минута, през което време неговата уникална структура на пръста ще бъде превърната в уникален цифров код, квазинепробиваем.
Това не е снемане на отпечатъци от този код не може да се получи обратно структура на отпечатък. След това този негов код ще бъде гаранция, че той разрешава на касата да прави плащане от негово име - в негово присъствие и по негово желание, пояснява той. Министърът информира още, че всеки осигурен ще може да изтегли мобилно приложение на телефона си, с което да получава съобщения при реализиране на плащане от негово име.
Цената на устройството за идентификатора за лекарите и фармацевтите ще е около 10 млн. лв. Около 28 000 медици и фармацевти трябва да се снабдят с апарат за пръстов отпечатък. Всяка една машинка струва 228 лв. с ДДС, или общата стойност на четците ще е за над 6,3 млн. лв. Отделно ще се плаща и абонаментна такса за поддръжка на системата, която ще струва минимум 3 млн. лв. годишно на медиците.
„Здравна поща“

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД