Д-р Ваньо Шарков: Не пръстовият отпечатък, контролът е проблем

Д-р Ваньо Шарков: Не пръстовият отпечатък, контролът е проблемНационалният рамков договор за 2016 г. е по-добър от действащия през 2015 г. Не е проблемът в пръстовия идентификатор, безспорен проблем е контролът. И това е разбираемо, защото все пак става въпрос за 3,5 млрд. лв., сериозен разход. И нежеланието ни да допуснем пациента в осъществяването на този контрол не е най-доброто, което правим. Това заяви по БНТ заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков по повод решението на БЛС да не подписва на Националния рамков договор.
БЛС отхвърли Националния рамков договор без да е гледан по същество. Предишната Национална здравна карта ограничаваше някои от болниците да сключват договори със Здравната каса, например болницата в Благоевград. Има огромен брой български лекари, които се скъсват от бачкане, работят честно и почтено и са уважавани от пациентите и в същото време има една малка групичка, с която не можем да се преборим и тази групичка взима от честния и почтен труд на всички лекар, заяви д-р Шарков.
Правим всички възможно да осигурим достъп до по-качествено здравеопазване, каза още заместник-министърът. Практиката пациенти да бъдат изписвани 3-4 дни след инсулт я прекратяваме. Това ако е неморално, значи някъде сме загубили представата си за морал и ценности, подчерта той.
Д-р Шарков беше категоричен, че реформата в здравеопазването няма да бъде спряна. Всичко зависи от гилдията, да очакваме контролът да се прави само от Здравната каса не помага на никой. Има труден път и неговото изминаване зависи от всички, заяви той.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД