Д-р Бойко Пенков: Няма нищо страшно в сливането на отделения

Д-р Бойко Пенков: Няма нищо страшно в сливането на отделенияАко едно отделение е от 60 легла, а се използват само 20, защо трябва то да съществува? Това попита зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков пред журналисти по повод идеята да се слеят няколко отделения в МБАЛ Ловеч, като добави, че в сливането няма нищо страшно. В лечебното заведение се планира обединяването на отделенията по хирургия и съдова хирургия, както и едно от отделенията по вътрешни болести с това по ендокринология. Срещу това сливане обаче протестира персоналът, който вчера призова да не се закриват клиники и да не се допусне съкращаването на медици.
Д-р Пенков отбеляза, че утре ще се състои среща между ръководството на МЗ и прокуриста на лечебното заведение д-р Снежина Митова. Той уточни, че срещата е по нейна молба и тя ще представи план за преструктуриране на болницата. Зам.-министърът каза, че д-р Митова не е виновна за сегашното финансово положение на болницата, която дължи около 3 млн. лв.
По отношение на недоволството на различни болници в страната срещу здравната карта д-р Пенков заяви, че тя гарантира 10 000 легла повече от реалните нужди на страната. „Трябват ни 26 000 легла, а са дадени 35 000. Това застрашително ли е“, попита той. Зам.-министърът добави, че мениджърите трябва да решат какво да правят с въпросните 10 000 легла. Той добави, че няма да се съкращава персонал в резултат на картата.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД