Здравният министър откри ремонтирано отделение в Пернишката болница и получи икона

 Здравният министър откри ремонтирано отделение в Пернишката болница и получи иконаМинистърът на здравеопазването д-р Петър Москов откри обновеното след основен ремонт Първо вътрешно отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник.
Средствата за основния ремонт са в размер на 220 хил. лева и са отпуснати от Министерството на здравеопазването. Това е първият основен ремонт на отделението от 30 години насам, то разполага с 32 легла - 22 кардиологични 10 нефрологични.
Нуждата от реновация там е огромна, защото тази болница е единственото лечебно заведение за активно лечение на територията на Пернишка област и обслужва повече от 130 000 души.
Проектът за ремонта се реализира с подкрепата на кмета на Перник д-р Вяра Церовска и народния представител д-р Валентин Павлов, отбеляза здравният министър.
Перник разполага с най-модерната апаратура в отделението по неонатология, уточни още Москов. Той получи и подарък – икона, от шефа на отделението д-р Мария Маринова.
Събитието бе особено емоционално за Москов, тъй като бащата на министъра – д-р Стефан Москов е бил част от екипа на пернишката болница като ръководел на Второ вътрешно отделение и има особен принос в развитието на гастроентерологията в лечебното заведение.
Пред сградата на болницата, ресорният министър беше посрещнат от представители на младежката организация на БСП в Перник. Те изразиха пълното си несъгласие със здравната реформа, като дори заявиха, че инициират подписка срещу готвените промени.
По думите им промените лишават достъпа на хората до здравни услуги, разделяйки здравния пакет и с въвеждането на пръстовите идентификатори.
Москов защити предложенията за реформа, като обясни, че чрез пръстовите идентификатори не може да бъде изведен пръстов отпечатък, а единствено се генерира уникален код, който се свързва с ЕГН-то на пациента и се пази в системата.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД