НЗОК няма да намали финансирането на нито една болница

НЗОК няма да намали финансирането на нито една болницаНЗОК няма да намали на нито една болница нито обема на дейността, нито финансирането, достигнато през миналата година. Целият обем извършвана дейност през миналата година във всяка отделна болница ще бъде финансиран от НЗОК и през тази година, независимо дали тя е държавна или частна, гарантира Петър Москов пред директори на болници в Пловдив и Пловдивска област. Лечебни заведения, които имат неизползвани през миналата година легла, сега ще могат да ги преустроят за финансиране по три нови пътеки за продължително лечение на пациентите, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
По покана на областния управител на Пловдив Здравко Димитров днес министър Москов представи проекта за Национална здравна карта пред директори на болници в града и областта. Москов разсея опасенията и страховете на лекарите, че ще бъдат намалени парите, които ще получат през новата година заради националната здравна карта. Националната здравна карта отчита нуждите и потребностите на пациентите, а не на търговски дружества, обясни Москов.
Пред журналисти той разясни, че от реформите в здравеопазването са притеснени представители на лобистки фирмени интереси и свързани с тях политически кръгове, защото се дава власт и права на пациентите и това ще засегне икономическите им интереси. Промените ще гарантират правото на пациента да получи точно грижата, от която има нужда, а не процедури, чието изписване осигурява по-изгодно финансиране от здравната каса  за лечебното заведение, смята министърът. Според Москов реалната власт да контролира лично плащанията на НЗОК чрез личен идентификационен код, плаши най-много всички, които досега са се възползвали от възможността да източват касата.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД