В МБАЛ Бургас извадиха 8-килограмов тумор на яйчниците на 54-годишна жена

В МБАЛ Бургас извадиха 8-килограмов тумор на яйчниците на 54-годишна женаГинеколози от МБАЛ Бургас оперираха 54-годишна пациентка с огромен тумор на яйчниците. Операцията е извършена по спешност. Туморът тежи повече от 8 кг, а диаметърът му надхвърля 40 см.
Жената постъпва в болницата миналия петък, със силни болки. Коремът й изглежда като на бременна в деветия месец. Ехографът показва образувание с яйчников произход. Туморът притиска вътрешни органи и застрашава живота на жената.
По време на операция в оптимален обем туморът е премахнат много внимателно, за да не се наруши целостта му. Това е много важно, защото ако се спука, а впоследствие се установи злокачествен процес, това може да доведе до разсейки в корема и да влоши прогнозата, обясни началникът на Гинекологично отделение д-р Радослав Горанов. Срастванията в корема допълнително усложняват интервенцията, но екипът, съставен от гинеколозите д-р Радослав Горанов, д-р Златин Трепечов, д-р Ивон Ангелова и анестезиолога д-р Таня Ганчева се справя перфектно.
Пациентката е в стабилно общо състояние и се възстановява под грижите на персонала на Отделението по гинекология.
Факт е, че за да се образува формация с такава маса е нужно дълго време. Съветът ми към всички жени е да посещават своя гинеколог поне веднъж годишно, защото понякога дори един пропуснат преглед може да доведе до сериозни последици за здравето, препоръча д-р Радослав Горанов.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД