ГЕРБ и РБ застанаха зад министър Петър Москов

ГЕРБ и РБ застанаха зад министър Петър МосковГЕРБ подкрепя министъра на здравеопазването д-р Петър Москов и правителството на Бойко Борисов. Това обяви пред Нова телевизия председателят на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова по повод искането на вот на недоверие в сферата на здравеопазването от страна на БСП и ДПС. Абсолютно повторяемо е поведението на опозицията, защото ще припомня, че и първият вот на недоверие към първото правителство на Борисов също беше по тема здравеопазване. Нормални политически партийни похвати, нормални парламентарни похвати. Разбира се, това трябва да има своите прагматични цели. Аз разбирам целите на опозицията – консолидиране и проверка на тези, които наистина са опозиция на правителството. От друга страна аз смятам, че можем да чуем и полезни конструктивни предложения в хода на дебата и дискусиите.
Това са били нашите намерения в рамките на разглеждането на проблемите, а необходимостта от реформи в сектор Здравеопазване смятам, че е общо становище на всички, каза депутатът от ГЕРБ.
Д-р Дариткова отбеляза, че не бива политиците да експлоатират по никакъв начин страховете на хората около ситуацията с ваксината „Пентаксим“. По думите й, като общопрактикуващ лекар тя е поставила около 100 ваксини и не е установила никакви странични ефекти. Искам наистина всички ние да сме убедени и да убедим хората, че трябва да бъдат спокойни, каза тя.
Д-р Москов е министър на Реформаторския блок. Това заяви народният представител от тази политическа формация доц. Борислав Великов. Според него вотът на недоверие от страна на БСП и ДПС ще доведе до допълнително консолидиране на парламентарната група на РБ. За което може би трябва да им изкажа известна благодарност, добави той.
Доц. Великов каза, че е запознат със случая на ваксините „Пентаксим“. Мога да кажа, че освен идентичността на състава, което е свързано и с моята професия като доцент по химия, мога да кажа, че действително никакви съмнения не може да има относно качеството на ваксините, заяви той. Според него е възможно обаче да има административни пропуски.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД