Забележка
  • Lack of access rights - File '/images/News/bls.jpg'
  • Lack of access rights - File '/images/News/bls.jpg'

През следващата седмица ще започне обществено обсъждане на националната здравна карта

През следващата седмица ще започне обществено обсъждане на националната здравна карта През следващата седмица ще бъде публикувана за обществено обсъждане националната здравна карта. Това съобщи министърът на здравеопазването Петър Москов. Той отбеляза, че работата на националната комисия по картата, както и на работната група от експерти на МЗ, БЛС, БАПЗГ, общините и др., е приключила. Имаше много висок консенсус относно целите и смисъла и отстояване на позициите. Там където те са валидни, логични и аргументирани бяха приемани от всички. Нашата амбиция е във вторник този консенсусен експертен материал да бъде пуснат в рамките на 14-дневния срок за обществено обсъждане, каза д-р Москов.
Близо 650 000 лв. са спестени на годишна база от сливането на ЦСМП София-град и ЦСМП София-област, обяви още министърът.
Той поясни, че това е в резултат на дублиращи се административни структури. По думите му тези средства са разпределяни за лечебна дейност, гориво на автомобилите и др. Д-р Москов заяви, че в моментна средната заплата за лекар в обединения център е над 2000 лв. Създадени са и три нови екипа.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД