През 2015 г. няма болница с получени по-малко от 100% от изработеното през 2014 г.

През 2015 г. няма болница с получени по-малко от 100% от изработеното през 2014 г.През изминалата година няма болница, която да е получила по-малко от 100% от изработеното през 2014 г. Това каза министърът на здравеопазването д-р Петър Москов по време на заседание на парламентарната здравна комисия. След въпрос от страна на депутата от БДЦ д-р Красимира Ковачка, засягащ изплащането на надлимитната дейност за софийска общинска болница той напомни, че според методиката на НЗОК на лечебните заведения е трябвало да бъде изплатено 95% от изработеното през 2014 г. След промени в методиката обаче и коригиране на несъответствията болниците са получили 100%, заяви той. Там където обективно са нарушени критериите на самата методика, винаги членовете на надзора са се намесвали и са оправяли това нещо, отбеляза министърът.
Той добави, че дори е имало лечебни заведения, което са получили много повече от 100% по обективни причини, след като са разкрили нови дейности, специфични за своя район.
Д-р Москов каза, че понятие надлимитна дейност за държавата не би трябвало да съществува, защото това означава надзaконова дейност. След като огромни държавни комплекси, като „Пирогов“, „Св. Анна“, пловдивската болница и всички останали успяха да влязат в т.нар. лимити, които пак казвам бяха гъвкави, няма причини едни хора да спазват дисциплината, а други не, заяви той. По думите му лимитите не са свързани с увеличаване на задълженията на болниците и намаляване на работните заплати на работещите в държавните и университетските лечебни заведения.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД