Лекари-фантоми лекуват едновременно на две места

Лекари-фантоми лекуват едновременно на две местаГоляма областна болница е отчела пред здравната каса, че лекари, които имат договор с нея са извършили операция на пациент, докато те са били в друго лечебно заведение, където също са лекували. Това каза министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. Той отвори на въпрос колко болници са заподозрени, че източват НЗОК с пациенти фантоми. По думите му, случаят е от миналата седмица и подобни деяния са недопустими.
Оставете измамата. Кой ви е оперирал тогава, когато този доктор е бил на другия край на България? Това е проблем с вашата сигурност като пациент. Парите, майната им в крайна сметка, въпреки че основата на промяната на тази система е ефективното изразходване на парите. Но когато е застрашена собствената ви сигурност, кой, аджеба, ви е оперирал, като този човек е бил на другия край на България? Там пише, че ви е оперирал той. Вие вероятно също знаете, че ви е оперирал той. Щото това е някакво име, заяви д-р Москов.
Министърът отбеляза, че една от мерките за спиране на подобна практика е персоналният идентификатор. Той информира, че в момента в касата тече процедура по избор на изпълнител, които да изработи софтуер за система.
Знам, че прогнозната цена, която е дала касата за този търг е от порядъка на около 300 хил. лв., защото всякакви спекулации чух - 40 млн., 60 млн., 80 млн. и т.н., каза той. Д-р Москов добавил, че в случая никой не говори за сваляне на пръстови отпечатъци, а за генериране на уникален цифров код.
От думите на министъра стана ясно, че през годината предстои поетапното включване на различните модули на информационната здравна система. По линията на Програмата за добро управление, европейската програма са вашето електронно досие, вашата електронна рецепта и вашето електронно направление, в рамките на тази година, много ни се иска на всички да е по-бързо и да мога да кажа от утре. Но не мога, защото има ред процедури. Защото пък като не спазиш процедурите след това прокуратурата идва и не те пита защо си направил нещо добро, а защо не си направи нещо добро точно по процедурата, отбеляза той.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД