ГЕРБ и РБ подкрепят въвеждането на електронен здравен паспорт

ГЕРБ и РБ подкрепят въвеждането на електронен здравен паспортДнес приключи първата среща между представителите на ГЕРБ и Реформаторския блок за подписване на анекс към коалиционно споразумение. В центъра на преговорите между двете политически форми беше съдебната реформа, която преди седмици стана причина за раздор между тях. Тогава заради несъгласие с вижданията на ГЕРБ правосъдният министър Христо Иванов, който е представител на РБ, подаде оставка, а парламентарната група на формацията бе напусната от Радан Кънев – лидер на ДСБ.
На днешната среща от Реформаторския блок заявиха, че ще подкрепят безусловно сегашния формат на управление, но дадоха срок от шест месеца за извършване на съдебната реформа. В противен случай от там заплашиха, че ще напуснат коалицията.
Освен съдебната реформа в анекса са записани няколко ключови точки, по които ГЕРБ и РБ имат съгласие. Сред тях са и елементи от реформата в здравеопазването. В документа ще бъде записано, че ГЕРБ и РБ подкрепят въвеждането на електронен здравен паспорт на пациента и на национална здравна карта. Подкрепя се също така създаването на механизъм за обвързване на финансирането с оценката на качеството на медицинските дейности и изграждането на втори и трети стълб на здравното осигуряване.
След края на срещата Цветан Цветанов от ГЕРБ обяви, че коалицията е стабилна. По думите му в анекса има текстове, които трябва да се прецизират.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД